21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalIordache plăteşte moral escrocheriile din primărie

Iordache plăteşte moral escrocheriile din primărie

Ilegalităţile meşterite de consilierii locali din Bănie cu aportul funcţionarilor plătiţi din banii contribuabililor se plătesc „moral“. Aceasta e socoteala pe care şi-a făcut-o consilierul democrat Eugen Iordache, al cărui fiu a pus mâna pe 80 de metri pătraţi din domeniul privat al Craiovei printr-un fals grosolan semnat de trei funcţionari ai primăriei. Iordache a declarat ieri că, în cazul în care justiţia îi va găsi vinovaţi pe cei trei funcţionari, cercetaţi penal pentru faptele comise, se va simţi vinovat „moral“ pentru acest lucru, însă nu avea de unde să ştie că rezolvarea cererii pe care a făcut-o la primărie este ilegală.

„Am plătit prea mult moral pentru acest lucru. Dacă oamenii aceia vor avea de suferit, voi purta o vină morală. Eu nu am procedat ilegal. A fost o cerere şi a primit o rezolvare“, a spus Iordache.

Returnarea prăzii, la obrazul lui Iordache

 

Reamintim faptul că, prin Hotărârea nr. 442 din noiembrie 2006 adoptată de consilierii municipali, a fost aprobată „prelungirea/încheierea contractelor de închiriere, pe o perioadă de cinci ani, pentru terenurile ocupate de construcţii provizorii cu destinaţia de spaţii comerciale, producţie şi prestări servicii, amplasate pe domeniul privat al municipiului Craiova (…)“, în anexa actului fiind trecută şi firma Helliconia SRL, reprezentată de Ovidiu Iordache, fiul consilierului democrat. 80 de metri pătraţi aflaţi în strada Horia lângă Spitalul de Neuropsihiatrie au fost „subtilizaţi“ astfel în interesul consilierului democrat Iordache. Anexa documentului este semnată de şeful Serviciului disciplina în construcţii, Gheorghe Daici, fiind întocmită de colegul său Ionel Păpălă şi contrasemnată de directorul Direcţiei urbanism, Mihaela Al-Bahstawi. Cei trei sunt în prezent în atenţia organelor de cercetare, dat fiind faptul că pe terenul cu pricina nu a fost niciodată vreo construcţie, iar suprafaţa nu a fost închiriată vreodată societăţii reprezentate de Iordache junior. Eugen Iordache şi-a încheiat ieri discursul de „mea culpa“ spunând că nu ştie dacă va înapoia municipalităţii terenul pe care fiul său a pus mâna prin escrocherie, dar se va gândi la acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII